Babycall er uvurderlig for foreldre som trenger egen tid

Å være foreldre til små barn er både givende og utfordrende, men det er ikke til å stikke under en stol at småbarnsliv kan være hektisk og krevende. 

Med små barn i hus, er det ofte vanskelig å finne tid til seg selv. Mellom bleieskift og helsekontroll er det ikke lett å finne tid til seg selv. 

Dette er hvor en god babycallen kommer inn i bildet. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva en babycall er og hvordan kan den gjøre hverdagen enklere for alle med småbarn i hus. 

Hva er en babycall?

En babycall, eller baby monitor som det også kalles, er en praktisk enhet som hjelper foreldre med å holde et øye og øre med babyen sin, selv når de er i et annet rom. 

En babycall består av to deler: en sender som man plasseres i babyens rom og en mottaker som foreldrene kan ha med seg rundt i huset, eller ut i hagen for den del.

De mest moderne modellene har også videofunksjoner, slik at du kan se babyen din, samt muligheter for toveis kommunikasjon.

Hvorfor er en babycall viktig å ha i hus?

En av de største fordelene med en babycall er at den gir foreldre muligheten til å ta pauser og få litt egentid. 

Det kan være å lese en bok, ta en dusj, lage mat eller bare slappe av og lade batteriene slik at man er klar til nye runder med bleieskift og barnegråt.  

Med en babycall kan du være trygg på at du vil høre det hvis babyen din trenger deg.

Bedre søvn for alle

Søvn er viktig for alle og med en babycall kan foreldre få mer sammenhengende søvn. I stedet for å måtte sjekke babyen fysisk hver gang du hører en lyd, kan du bare kaste et blikk bort på mottakeren eller lytte til om alt er i orden. 

Dette betyr færre forstyrrelser og en bedre natts søvn for foreldre og barn. 

Økt sikkerhet og trygghet

En babycall gir deg ekstra trygghet. Moderne babycalls har funksjoner som kan overvåke babyens bevegelser og lyder, og enkelte kan til og med registrere romtemperaturen. Dette betyr at du raskt kan reagere hvis noe skulle være galt.

Mer fleksibilitet i hverdagen

Med en babycall kan du bevege deg fritt rundt i huset eller til og med ute i hagen, avhengig av rekkevidden til enheten. Dette gjør det lettere å utføre daglige gjøremål uten å måtte bekymre seg for barnets sikkerhet.

Ulike typer babycalls

Det finnes flere ulike typer babycalles og blant de vanligste er:

Enkle lydmonitorer

Disse overvåker lyder rommer babyen er og sender dem til mottakeren. De er enkle å bruke og ofte et av de rimeligste alternativene .

Babycall med video 

Disse gir visuell overvåkning i tillegg til lyd. De kan ha nattsyn, panorering og zooming, noe som gir en ekstra trygghet for foreldrene. 

Smarte monitorer

Dette er mer avanserte enheteter som kan inkludere alt fra pustemonitorer til temperatur- og fuktighetssensorer. De kan også integreres med smarthjemsystemer for en sømløs opplevelse gjennom hele huset. 

Hvordan velge riktig babycall?

Når du skal velge en babycall, kan det være nyttig å lese tester og anmeldelser på nettet. Mange nettsteder tester og rangerer de beste babycallene basert på faktorer som funksjonalitet, pålitelighet og pris. Forbrukerrådet, ulike foreldreblogger og https://www.baby.no/tester/babycall-test/ er gode kilder til slik informasjon.

Hvorfor du bør investere i en babycall?

Med en babycall kan du føle deg tryggere når du er borte fra barnet ditt. Du vet at du vil bli varslet hvis babyen trenger deg, noe som gir ro i sinnet, og lar foreldre slappe mer av. Noe som igjen gjør dem til bedre foreldre. 

Økt effektivitet i hverdagen

En babycall gjør det mulig å være mer effektiv. Du kan utføre andre oppgaver i huset uten å måtte bekymre deg for barnet hele tiden. Dette frigjør tid og energi til andre viktige oppgaver, som lek med barnet. 

Bedre kontakt med barnet

Mange babycalls har toveis kommunikasjon, slik at du kan snakke til babyen din gjennom enheten. Dette kan være beroligende for barnet og gir deg muligheten til å trøste uten å måtte være i rommet.

Tips til bruk av babycall

Plasser senderen på et passende sted i barnets rom, slik at den fanger opp lyd og video effektivt. Sørg for at den er utenfor barnets rekkevidde.

Bruk av funksjoner

Bli kjent med alle funksjonene på din babycall. Bruk temperaturmonitoren til å sikre at rommet alltid har en komfortabel temperatur. Bruk app-integrasjoner for enkel tilgang til live feed og varsler på smarttelefonen din.

Batteritid

Hold øye med batterinivået og lad enhetene regelmessig. Noen modeller har oppladbare batterier og ladestasjoner for enkel bruk.

Sensitivitet

Juster mikrofonens sensitivitet slik at du bare blir varslet ved relevante lyder, og unngår å bli forstyrret av mindre viktige lyder.

En verdifull investering for alle foreldre 

En babycall er en verdifull investering for småbarnsforeldre som ønsker å kombinere omsorgen for barnet med behovet for egentid. 

Den gir trygghet, forbedrer søvnkvaliteten og gir fleksibilitet i hverdagen. Med så mange modeller på markedet, er det enkelt å finne en babycall som passer dine behov.

Les tester og anmeldelser for du bestemmer deg for hviklen babycall du skal kjøpe. 

Med riktig babycall kan du trygt nyte litt mer egentid, vel vitende om at babyen din er i gode hender.