Eksperter sier at disse hverdagsvanene kan sabotere forholdet ditt, og at du kanskje ikke engang innser det

Disse hverdagsvanene kan skade forholdet ditt mer enn du er klar over.

Noen usunn oppførsel i et forhold er åpenbare – ting som å lyve, jukse, rope og rope. Men det er også mer lumske vaner som par utvikler uten å innse hvor skadelige de kan være i det lange løp.

Vi ba terapeuter finne ut de tilsynelatende ubetydelige tingene par gjør hele tiden som i hemmelighet skader forholdet.

1. Du ignorerer partnerens interesser

En kvinne med et håndkle viklet rundt hodet og iført kappe pusser tennene mens hun snakker med en mann som også pusser tennene på et bad

Det er normalt – til og med sunt! — å ha interesser som er forskjellige fra partnerens. Bare fordi partneren din elsker countrymusikk, betyr det ikke at du må ta på deg en cowboyhatt og hightail den til Luke Bryan-konserten. Men du kan fortsatt finne små måter å støtte partnerens lidenskaper på, selv om de ikke nødvendigvis er din kopp (søt) te.

«For eksempel, hvis partneren din ønsker å dele en sang med deg, er det viktig å vise interesse for det de liker med den eller å lytte til den, selv om du kanskje ikke har sansen for den musikksjangeren,» Los Angeles ekteskaps- og familieterapeut Abigail Makepeace fortalte Kristin Gjelsvik. «Ellers kan en mangel på anerkjennelse av partnerens interesser til slutt legge opp til en følelse av at deres lidenskaper – eller at de selv – er uakseptert i forholdet ditt.»

«Du trenger ikke å nyte sangen, men bare å lytte eller samtale om hva partneren din kan like ved den gir nødvendig støtte,» la hun til.

2. Du sier ikke takk for de små tingene

To personer sitter på en seng og snakker alvorlig.  Den ene har kort hår, en hvit skjorte og svart tank topp.  Den andre har langt hår og har på seg en oransje skjorte

Du uttrykker din takknemlighet når partneren din kjøper en gave til deg, planlegger en helgetur eller bestiller en massasje til deg. Men du kan glemme å anerkjenne dem for de små daglige måtene de letter belastningen på. Å unnlate å anerkjenne disse anstrengelsene kan skape harme over tid.

«Gode relasjoner handler ikke om de store gestene. De bygges og vedlikeholdes gjennom de små, hverdagslige øyeblikkene, sier terapeut Nicole Saunders fra Charlotte, North Carolina. «Å unnlate å legge merke til og validere partneren din for alt arbeidet de legger ned i forholdet – selv om det er noe de ‘burde’ gjøre, som å tømme oppvaskmaskinen – er en tapt mulighet til å bygge en positiv forbindelse.»

Ikke ta disse små handlingene for gitt. Uansett hva partneren din gjør for å gjøre livet ditt enklere fortjener anerkjennelse.

«Dette kan være å få favorittmatbiten din i butikken, lage sengen slik du liker den, eller hilse på deg med en klem fordi de vet at fysisk berøring er ditt kjærlighetsspråk,» sa Saunders. «Så gi dem en oppriktig takk! Bonus – det er også en god måte å forsterke atferd du vil fortsette å se.»

3. Du har blitt slappe av med din personlige hygiene

En kvinne står på et bad med et håndkle viklet rundt kroppen og et annet på hodet, smører forsiktig lotion på armen og lager et selvpleieritual

Å hoppe over en og annen dusj er ikke en stor sak, men når det å gi avkall på grunnleggende stell blir en vane, kan det komme i veien for intimitet og bli en kilde til konflikt i forholdet.

«Å ikke pusse tenner, dusje, barbere seg osv. kan være hensynsløs overfor partnerne våre, spesielt når vi vet at det plager dem og vi fortsatt ikke har til hensikt å håndtere det bedre,» sa Nord-California-terapeut Kurt Smith, som spesialiserer seg på rådgivning. menn.

Det er verdt å nevne at dårlig hygiene noen ganger kan være en ytre manifestasjon av en psykisk helsetilstand som depresjon. Hvis du sliter med motivasjon på andre områder av livet ditt, opplever følelser av verdiløshet eller trekker deg sosialt tilbake, snakk med partneren din og vurder å avtale en avtale med en psykisk helsepersonell også.

4. Du kritiserer partneren din i stedet for å be om det du trenger

En kvinne i stripete fritidsklær sitter på en sofa, gestikulerer og snakker til en mann som sitter tilbakelent og ser bort med hånden i ansiktet.

Kritikk er når en klage i forholdet blir uttrykt som en karakterfeil, sa parterapeut Zach Brittle tidligere til Kristin Gjelsvik.

Du kan for eksempel knipse mot partneren din og si noe sånt som: «Du kommer alltid for sent til middag. Hvorfor kan du aldri komme i tide? Du er så hensynsløs.»

Når vi tyr til kritikk, setter vi partneren vår i defensiven, noe som ofte fører til en krangel – ikke den positive endringen vi håper å se, sa Makepeace. Over tid kan disse harde ordene skade partnerens selvtillit og skape følelsesmessig avstand mellom dere to.

«Hvis vi vil at partnerne våre skal gjøre noe annerledes, bør vi komme med en spesifikk forespørsel om en endring i deres handlinger, i motsetning til en negativ dom,» sa Makepeace.

Så i eksemplet ovenfor kan du prøve å si: «Jeg føler meg ignorert når du ikke forteller meg at du kommer for sent. Jeg trenger at du ringer på forhånd slik at jeg kan planlegge middagen deretter.»

5. Du opprettholder ikke et liv utenfor forholdet

Fem personer står utendørs med bygninger og grønt i bakgrunnen.  En person i en grønn topp er i midten av bildet

Når du først begynner å date noen, er det ikke uvanlig å gå gjennom en bryllupsreise der du tilbringer mesteparten av tiden sammen. Men etter en stund, hvis du fortsatt fokuserer all energien din på partneren din mens du lar venner, familie og andre interesser falle fra veien, kan det være et dårlig tegn på ting som kommer.

«Når par blir for innblandet, legger det mye press på forholdet,» sa Saunders. «Å opprettholde forholdet for enhver pris kan bli målet fordi ingen av partnerne har et eget liv eller støttesystem å falle tilbake på. Det kan føles som om livet tar slutt hvis forholdet gjør det.

For å unngå denne giftige fallgruven, sørg for at du fortsetter å pleie identiteten din, interesser og meningsfulle forbindelser utenfor ditt romantiske forhold.

«Det er viktig å ha tid fra hverandre til vanlig, enten det er tid å gå ut og gjøre forskjellige ting med forskjellige mennesker, eller bare ha ukekvelder for å nyte separate show eller i forskjellige rom involvert i forskjellige hobbyer,» sa Saunders.

6. Du sjekker telefonen til partneren din uten å spørre

Nærbilde av en person med rød neglelakk som sender tekstmeldinger på en smarttelefon i en svakt opplyst setting

Å snike en titt på partnerens tekster eller Instagram DM-er kan virke uskyldig nok, men det er faktisk et brudd på personvernet deres og et tegn på underliggende problemer mellom dere.

«Hvis du er avhengig av å få tilgang til partnerens telefon for å bekrefte deres trofasthet, er det en refleksjon av en stor mangel på tillit i forholdet,» sa Makepeace.

Det er rimelig – ikke mistenkelig eller uærlig – at personer i forhold ønsker å opprettholde litt privatliv og autonomi fra partneren sin.

«Mange mennesker i forhold ønsker litt av sin egen godartede uavhengighet,» sa psykolog Ryan Howes tidligere til Kristin Gjelsvik. «Dette er ikke å si at de vil skilles. De elsker ofte forholdet og vil at de skal holde ut, men de vil også ha litt av livet sitt for seg selv – og dette er ikke nødvendigvis et problem.»

Motstå trangen til å sjekke hverandres enheter. Vær heller sårbar nok til å snakke om usikkerheten som driver deg til å snoke i utgangspunktet.

7. Du gir løfter du ikke kan holde

To personer sitter ved et vindu.  Personen i forgrunnen, med tatoveringer og kort hår, har på seg en hvit tank topp og blå kjeledress.  En annen person sitter bak dem

Å holde ord – selv når det gjelder små ting – går langt mot å bygge tillit og få partneren din til å føle seg elsket og verdsatt. Motsatt, når du har en vane med å si at du kommer til å gjøre noe og deretter blåse det av, enten det er bevisst eller ubevisst, kan det drive en kile mellom deg og partneren din over tid.

«Dette kan ha en rekke former, fra å følge opp og ta seg av leieavtalens utløp på bilen deres, til å fullføre monteringen av fotlistene i familierommet, til å tømme oppvaskmaskinen daglig som lovet, til å ikke være klar til å dra et sted kl. den forhåndsavtalte tiden, sa Smith.

Prøv å stille inn påminnelser for å fullføre viktige oppgaver på telefonen eller skriv dem ned i en planlegger slik at du ikke glemmer det. Bare forplikt deg til oppgaver du vet du vil være i stand til å takle og gi deg selv realistiske tidsrammer for å gjøre det. (Med andre ord, ikke overlov å prøve å glede partneren din.) Og hvis det ser ut til at du ikke kommer til å klare det, så gi partneren beskjed så snart du kan.

«Forklar nøyaktig hvorfor du ikke klarer å følge opp,» skrev forholdsforfatter Sheri Stritof for Verywell Mind. «Gjør denne typen situasjon til unntaket, ikke regelen, spesielt når du jobber med å bygge tillit.»
Kristin Gjelsvik.