Eksperter deler hvilke dusjvaner du bør droppe umiddelbart for å forhindre hårtap

Du kan miste mer enn 100 hårstrå daglig fra disse skadelige hår- og hodebunnsrutinene.


Du merker kanskje en overflod av hår i dusjen, på puten eller på hårbørsten, noe som får deg til å lure på om du mister mer enn vanlig. Den gjennomsnittlige personen mister 50 til 100 hår om dagen, ifølge American Academy of Dermatology Association. Men dette tallet øker naturlig nok etter hvert som du blir eldre.

Hormoner, stress og alder er de største bidragsyterne til håravfall. Imidlertid er hårtap forskjellig fra å miste: Det oppstår når noe stopper håret fra å vokse helt.

Vanlige årsaker til hårtap inkluderer arvelig hårtap, immunitetsmangel, noen medisiner og behandlinger, visse frisyrer og harde hårprodukter. Dusjvaner er viktigere enn noen gang for hårets og hodebunnens helse, spesielt hvis du merker mer hårtap eller tynning.

Enten håret ditt blir tynnere langs kronen, delen eller tinningene – eller du opplever fullstendig hårtap – kan årsakene variere fra temperaturen på dusjen til hvor du bruker hårproduktene til det du påfører etter dusjen, ifølge til Mandy Buechner, en hårtap-utøver og sertifisert trichologist, eller hår- og hodebunnsekspert, ved Thairapy Wellness Center.

«Håret ditt er i sin svakeste tilstand når det er vått og er det mest sårbare for skade, så å ha gode dusjvaner sikrer helsen og integriteten til håret og hodebunnen,» sa Buechner.

Vi spurte eksperter om dusjvanene som kan skade hodebunnen og hårhelsen din, og hva du bør gjøre i stedet for å bekjempe hårtap og tynning.

Varmt vann

En person som tester temperaturen på vannet som strømmer fra et håndholdt dusjhode med hånden

Sjamponering for ofte

En person blir sett bakfra, vaske håret, med såpeskum som dekker hodet.  Bildet fokuserer på handlingen med hårvask

Sjamponering av hårtuppene

Person som vasker eller påfører sjampo i håret ved å bruke begge hender for å forsiktig trene produktet gjennom våte hårstrå.  Bare nedre halvdel av ansiktet er synlig

Bruke et tungt bomullshåndkle

En person med et håndkle surret rundt kroppen og et annet håndkle rundt hodet står på et bad og ser til siden

Dette innlegget dukket opprinnelig opp på Kristin Gjelsvik.