Å si disse frasene til en sint person vil bare gjøre ting ti ganger verre

Det er en måte å ta kanten av en situasjon uten å bruke utløsende fraser som kan gjøre folk enda mer irriterte.


Det siste som de fleste av oss ønsker å takle er en sint person i ansiktet vårt. Men sjansen er stor for at det kommer til å skje før eller siden.

Så hva gjør vi? Og, kanskje enda viktigere, hva burde ikke vi gjør?

Det er noen av spørsmålene vi – Raj Punjabi og Noah Michelson, medvertene for HuffPosts «Doing I Doing It Wrong?» podcast – nylig stilt til Ryan Martin, bedre kjent som Anger Professor, for å finne ut hvordan du «gjør sinne bedre.»

«Du hadde en flott tweet,» sa Michelson under samtalen. «Du sa noe sånt som: ‘Aldri i historien til «rolig ned» har «ro deg ned» roet ned noen.’ Så jeg antar at «ro deg ned» ikke er det du vil si.»

«Jeg tror «slapp av» er enda verre,» la Punjabi til.

«Nei, «slapp av» har aldri avslappet noen,» sa Martin, en psykologiprofessor og en assisterende dekan for College of Arts, Humanities and Social Sciences ved University of Wisconsin-Green Bay.

«Dette er et tilfelle der … folk er opphøyet og de tenker ikke nødvendigvis like rasjonelt, og de er litt defensive. Du kommer ikke til å gjøre like store fremskritt med den typen direkte uttalelser du ønsker å komme med, la han til. «Å be folk gjøre ting som å «bare puste» vil ikke ha stor innvirkning.»

En person sitter ved et skrivebord i et kontormiljø, med hendene hevet som om han forklarer noe.  Bakgrunnen har kontorbelysning og delvis uskarpe chevronmønstre

I stedet vil det å modellere disse handlingene selv være mer effektivt.

«Noe av det jeg synes er morsomt, er at når folk ofte ber noen om å ‘roe seg ned’, roper de det eller de sier det med en veldig høy, streng stemme,» sa Martin, forfatteren av «How To Deal With Angry» Mennesker» og «Hvorfor vi blir sinte: Hvordan bruke sinne for positiv endring.»

«Men hvis du faktisk sikkerhetskopierer litt og du begynner å snakke mykere enn normalt, begynner du å kommunisere i en litt mer mild tone, folk vil liksom iboende matche det. Dette er også forankret i vår evolusjonære historie, at vi har en tendens til å matche menneskene rundt oss i tone.»

Dette kan bidra til å ta kanten av situasjonen uten å bruke de utløsende frasene, som har en tendens til å gjøre oss enda mer irriterte.

Adam Scott, Zach Cherry, John Turturro og Britt Lower, i forretningsantrekk, omgir Zach i kontormiljøer, og virker bekymret

«Det er ærlig talt manipulerende. … Du reduserer faktisk den høyden,” sa Martin. «Så snakk med den mer milde stemmen, hold deg rolig selv, finn måter å til slutt, hvis de lufter, (tilby) noen minimale oppmuntre for å la dem komme gjennom det.»

Når det er mindre intensitet, er det mer sannsynlig at du har en mulighet til å svare.

«Jeg tror ikke du vil være enig med noen hvis du ikke er enig med dem,» sa Martin. «Men hvis du kan lage et svar som virker validerende, for å la dem få vite «du er åpenbart veldig opprørt over dette, la oss snakke gjennom noen løsninger sammen» – måter du kan validere følelsene deres på uten nødvendigvis å validere årsaken av følelsene deres.»

Vi diskuterte også de tre spørsmålene du bør stille deg selv før du blir sint, hva du bør gjøre før du sender en sint e-post, og mye mer. Etter at du har lyttet til hele episoden ovenfor eller hvor du enn får podcastene dine, kan du abonnere på «Doing I Doing It Wrong?» slik at du ikke går glipp av en eneste episode, inkludert våre undersøkelser av tips, hvordan du får de beste tilbudene på flybilletter, hvordan du kan be om unnskyldning eller overvinne kredittkortgjelden din, hvordan finne kjærligheten på nettet eller overvinne angst, netthandel, tips for å ta vare på tennene dine, bæsj som en proff, den sjokkerende sannheten om å vaske tøyet og hemmeligheter rundt bestilling og opphold på hotell.

Trenger du hjelp med noe du har gjort feil? Send oss ​​en e-post på AmIDoingItWrong@Kristin Gjelsvik.com, så kan vi undersøke emnet i en kommende episode.